Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Type 58 vs 59-16

NightCorePL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

59-16 to typ scouta. Mają magazynki, są szybkie zwrotne i wysoko rzucane.

T34-1 i dalej czołgi średnie. Szybkie zwrotne.

To zależy jaki styl gry preferujesz. Ja osobiście polecam T34-1.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

jeśli idziesz w ht to nie ma wyjścia, typ 58, polecam ci w medy iść chinskie przez 59-16 i inne lighty, bardzo fajne czołgi, up tylko 59-16 ma magazynek na topowym dziale..

Ja niee wiem, bo nim nie grałem. Ja polecam T34-1, bo nim śmigałem.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

jeśli idziesz w ht to nie ma wyjścia, typ 58, polecam ci w medy iść chinskie przez 59-16 i inne lighty, bardzo fajne czołgi, up tylko 59-16 ma magazynek na topowym dziale..

Dlatego, że ma magazynek, nie warto nawet go montować. Najlepiej jeździć z stockowym działem, ponieważ ma najlepszy reload, celność i penetracje.

Opublikowano

Dlatego, że ma magazynek, nie warto nawet go montować. Najlepiej jeździć z stockowym działem, ponieważ ma najlepszy reload, celność i penetracje.

W lekkich czołgach penetracja nie jest tak bardzo ważna, bo z boku to przebije i słabszym działem. W tym wypadku topowe działo jest najlepsze, bo przydaje się przy objeżdżaniu.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

W lekkich czołgach penetracja nie jest tak bardzo ważna, bo z boku to przebije i słabszym działem. W tym wypadku topowe działo jest najlepsze, bo przydaje się przy objeżdżaniu.

A ty chyba lubisz nabijać sobie posty? W każdym temacie odpowiadacz kilka razy i komentujesz wypowiedzi innych....

Opublikowano

Autorze tematu: nie dostaniesz odpowiedzi, który lepszy, bo to tylko od Ciebie zależy. Jeżeli pasuje Ci to, że czasem nie zrobisz w ogole dmg, a czasem sam zameczysz X tier to bierz lighty.

Zarabiam pieniądze tu - http://czarnyiczerwony.info/noroslaw , zalecam to także Tobie, nie jest to zanadto złożone, a zarobić można nieźle;)

Opublikowano

Nie ma najlepszego czołgu, każdy czołg jest inny.

Patrz też na drogi jakie idą od tych czołgów.

59-16 idziesz przez czołgi lekkie, scouty z takim samymi działami jak t-34-2.

Granie tymi czołgami to dwie inne strategie, 59-16 ma magazynek, jest szybki i mobilny.

Type 58 jest wolniejszy, pancerza zbytnio nie ma, działko ma trochę lepsze.

Ja poszedłem przez 59-16, mój ojciec przez Type 58 i też fajnie mu się nimi grało.

Decyzja zależy od Cb.

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Linie 59-16 skończyłem i według mnie linia jest bardzo dobra od 7 tieru. 7-8 tier lighty są bardzo mobilne oraz szybkie i potrafią coś odbić ze względu na bardzo fajne kąty wieży.A i celne działa.9-10 tier są mniej mobilne ale mają ciekawy pancerz ktory dosyć często odbija oraz potężne działa 122mm.

Wada jak u wszystkich chińczyków depresja działa która potrafi bardzo denerwować w medach i lightach

cristiano_ronaldo_by_hector_elrojo-d62sr

Opublikowano

A ty chyba lubisz nabijać sobie posty? W każdym temacie odpowiadacz kilka razy i komentujesz wypowiedzi innych....

Skoro mam inne zdanie n ten temat i mam rację to chyba dobrze, że komentuję.

@Topic: Najlepiej zrób obie linie.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

No i tutaj się nie zgodzę. Mała penetracja nie upewnia cię z tym, że kogoś przebijesz. W związku z tym, iż 59-16 rzuca na IX, X pancerz boczny czołgów może mieć powyżej 90mm pancerza, w związku z tym automat wymięka na takim pancerzu. Jak wiadomo, nie zawsze jest szanasa na objechanie czołgu. Większa penetracja, większa pewność na przebicie. Poza tym, parametry takie tak szybkostrzelność, celność lub czas skupiania wpływają na wartość działa.

PS: Stockowe działo ma najwięcej pestek, w związku z tym ciężko się wystrzelać (70), a dwa następne maja jedynie po 45.

Opublikowano

Powiem tak, Typem 58 pojeździsz z 6 tierami, czasami może wyrzucić Cię max na 8 tiery, lecz 59-16 przeważnie będziesz jeździł z 8-10 tierami.

59-16 typowy piździk, lecz Typ 58 to med, więc po prostu grasz jako atak lub support.

Opublikowano

typek jest dobry

dość mobilny, nienajgorsz pancerz, dobry reload, nienajgorsza pena :)

Opublikowano

Ja mam 59-16 i jest dobry z topowym działem czemu ? a no dlatego że jak spotkasz innego scouta to zanim on wystrzeli 2 strzały jest już martwy :D

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

Opublikowano

Siemka. Otoz nie wiem ktora linia isc 59-16 czy type 58 i t-34-1. Prosze o wasze zdanie

59-16 nie jest zly ale jak bys go robil . To sa 2 dziala z magazykiem i bez . " te bez jest lepsze "

osobiscie t34-1 t34-2 jest tak samo miekki jak wz 131 i wz 132 to tylko twoj wybor czy lubisz swiecic czy grac bardziej huntersko medem .

typ 58 to t34-85 . Osobiscie polecam 113 Przyjemna droga do niego :)

Wz 132 131 , t34-1 ,t34-2 , to dla mnie lekki syf ale jak kto woli polecam ci 110 (czesto brana na kompnie) moze i 121 szybciej laduje o 1s czy 2 ale dla mnie 113 lepsza .

Opublikowano

Up:

Proszę Cie taki bajki dzieciom ...

On bez problemu mógłby Cię staranować cofając,

Musiałbyś kręcić cały czas, więc nie ma szans żeby go uszkodzić od przodu, boku.

A co to za problem zabić Mausa byle jakim LT?

@3up - 113 oprócz HP jest we wszystkim gorszy od 121. WE WSZYSTKIM! Poza tym - WZ-131 syf? To jest lekki czołg = czołg dla graczy umiejących grać.

59-16 jeździ się z działem 76mm z autoloaderem. Jak wpadniesz na T9 to i tak tym stockiem nie przebijesz, a autoloaderem możesz coś zrobić T7,8 i bardziej papierowym T9... Rozśmieszacie mnie tym, że dlatego, że stock ma więcej penetry, jest lepszy. Nie graliście - nie oceniajcie.

WZ-131 MA ZDECYDOWANIE TAKI SAM PANCERZ JAK T-34-1. 50MM NA WIEŻY TO TYLE SAMO CO 170MM. Weź wyjdź z takim nastawieniem.

HT Chińskie, oprócz 110 to mocno upośledzone radzieckie HT. Jak chcesz iść w HT, to lepiej pójść w radzieckie.

Ja osobiście idę przez WZki - 59-16 z autoloaderem grało mi się świetnie. Niedawno wbiłem najlepsze 85mm w WZ-131 - genialny pojazd. Jednak - są to trudne pojazdy, jak przystało na LT. Jak nie masz obeznania z LT, idź przez Typka 58.

Opublikowano

Osobiście wybrałem 59-16, czego po kilku grach tym czołgiem żałowałem jak cholera. Zero pancerza, działo zero penetracji :)

Jednakże WZ-131, czy WZ-132 (aktualnie ją posiadam) to magia, nie czołgi :) Gra się nimi genialnie, mam nadzieje że WZ-120 będzie do nich podobna, mimo tego że to już nie LT :)

Polecam linię przez 59-16.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...